Начало Полезно Биткойн достигна 5 100 долара, нагоре вървят и другите топ криптовалути
Обратно

Крипто валути

Биткойн достигна 5 100 долара, нагоре вървят и другите топ криптовалути

При по-голяма част от топ 20 на криптовалутите се усеща от умерен до значителен прираст, тъй като Биткойн (BTC) се изкачи до над 5 100 долара.

Цената на Биткойна се е повишила с два и половина процента за изминалия ден, търгувайки се на 5 156 долара според CoinMarketCap. Ако погледнем седмичната графика, текущата цена е с 20% по-висока от 4 095 долара, цената, на която Биткойн започна седмицата.

Анализаторът на Блумбърг Майк Макглоун заяви по-рано тази седмица, че Биткойн почти достигна рекордните си нива на покупки, както през декември 2017г. Също така, водещият пазар на деривати в САЩ CME Group посочи, че неговите Биткойн фючърси отчитат рекорден обем на търговия на 4 април.

Етериум (ETH) задържа позицията си на най-голям алткойн по пазарна капитализация, която в момента е около 17,7 млрд. долара. Вторият по големина алткойн, Рипъл (XRP) има пазарна стойност от около 15 млрд. долара по време на пресата.

Етериум е нараснал с 2.12% през последните 24 часа и с 19% за последната седмица, докато Рипъл е скочил с 1,5% за денонощие и с около 16% за последната седмица.

Сред 20-те най-големи криптовалути, най-забележителни печалби прави Етериум Класик (ETC), която е с над 20% повече за деня.

Биткойн Кеш (BCH) също отбеляза значителен дневен приръст от 11%. На седмична база се наблюдава огромен ръст от 91%.

Общата пазарна стойност на всички криптовалути днес достигна 180 млрд. долара, което е почти 25% по-високо от 144.3 млрд долара, което беше стойността преди една седмица.


/изт. cointelegraph.com/


2019-04-07 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути