Начало Полезно Европейският съюз стартира Международна Асоциация за Надеждни Блокчейн Приложения
Обратно

Крипто валути

Европейският съюз стартира Международна Асоциация за Надеждни Блокчейн Приложения

Европейският съюз обяви старта на Международната Асоциация за надеждни Блокчейн Приложения (INATBA) на официалния си уебсайт днес, 3 април.

Според представител на Cointelegraph, който присъства днес на церемонията в Европейската комисия в Брюксел, повече от 100 членове, подписали хартата, включително IBM, Accenture и Deutsche Telekom. Сред членовете, свързани с блокчейн, Iota, Ripple, ConsenSys и Sovrin Foundation.

Съгласно съобщението, INATBA има за цел да обедини индустриалните стартиращи предприятия, малките и средни предприятия, регулаторите и органите за определяне на стандарти, за да внедрят в основния поток технологията блокчейн и DLT.

По време на церемонията в Брюксел европейският комисар по въпросите с дигиталната икономика и общество Мария Габриел отбеляза, че ЕС е решен да насърчава развитието на блокчейн.

Длъжността на органа също така отбгелязва, че новата организация е готова да насърчава използването на децентрализирани технологии чрез създаване на специална регулаторна рамка.

На днешната церемония беше отвелязано, че 48 допълнителни организации са кандидатствали за членство в деня на старта.

/изт. cointelegraph.com/

2019-04-03

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути