Начало Полезно Лайткойн с рекорд за първото тримесечие
Обратно

Крипто валути

Лайткойн с рекорд за първото тримесечие

Цената на Лайткойн (LTC) се е удвоила през първите три месеца на 2019г., за да регистрира най-доброто представяне за първото тримесечие.

Четвъртата по големина криптовалута по пазарна стойност в момента се търгува на 61 долара, което представлява 100% печалба от цената през всички месеци януари от 30 долара. По данни на Bitfinex, този месец валутата достигна шестмесечен връх от 64,20 долара по-рано този месец.

Миналата година цените са спадали съответно с 48,5/30/24,6 и 49% във всяко тримесечие. Последното тримесечие е с рекорд по загуби като е спаднала с 86%.

Големите печалби, наблюдавани през първото тримесечие на 2019г., биха могли да се свържат с намаляването наполовина на минното дело, което ще стане по-късно тази година.

На 8 август наградата за добива на блокчейна лайткойн ще бъде намалена от 25 LTC на 12.5 LTC. Промяната означава ще миньорите ще добавят по-малко монети към екосистемата след август, което вероятно ще доведе до дефицит на предлагането.

Процесът се повтаря на всеки четири години и има тенденция да поставя оферта поне шест до седем месеца предварително, според исторически данни.

Например, LTC създаде дългосрочно ниско ниво близо до 1,12 долара през януари 2015 г. и се повиши до най-високите стойности над 8,70 долара през юли, преди да падне под 4,00 долара около 25 август, когато наградата за добив беше намалена наполовина от 50 на 20 LTC.

/изт. coindesk.com/

2019-03-31 
 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути