Начало Полезно Най-големият  уеб сайт на крипто-пазара признава, че предоставя неточни данни
Обратно

Крипто валути

Най-големият  уеб сайт на крипто-пазара признава, че предоставя неточни данни

CoinMarketCap.com e най-големият източник на данни за пазара на криптовалутите, като се стреми да подобри услугите си, тъй като призна, че данните на неговия уебсайт са неточни.

Компанията заяви пред Bloomberg, че опасенията относно неточността на търговските обеми са „валидни“.

В допълнение към мерките, предприети миналата година, CoinMarketCap.com планира да включи мерки за ликвидност, горещи и студени баланси на портфейла и данни за трафика. Според директора по маркетинг на сайта, уебсайта иска да предостави възможно най-много информация, така че потребителите да могат да направят свои собствени заключения, без да е необходимо уеб сайта да прави преценки за това.

Междувременно, миналата година уебсайтът премахна изискванията за обем на борсите , като въведе 7-дневен и 30-дневен обем за всички борси. Към момента има 236 бoрси изброени в CoinMarketCap.com.

Миналата седмица крипто инвестиционната компания Bitwise Asset Management заяви, че данните на CoinMarketCap.com включват голям обем на фалшиви или неточни данни, като по този начин се дава погрешно впечатление за истинския размер и характер на пазара на биткойни.

Bitwise твърдят, че приблизително 95% от този обем е фалшив и че реалният пазар на биткойните е значително по-малък, Само 10 от 81-те най-големи борси са показали, че имат действителен обем, според фирмата. Въпреки това те изключиха корейските борси от анализа и призна, че не всички фалшиви борси могат да се хванат.

Междувременно, CoinMarketCap.com регистрита почти 56 млн. посещения през февруари или 15% по-малко, отколкото през януари и 36% по-малко, отколкото през септември 2018 г. според цифровата пазарна разузнавателна платформа Similarweb.

/изт. cryptonews.com/

2019-03-31 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути