Начало Полезно Електронния гигант Ракутен спечели лиценз за нова крипто борса
Обратно

Крипто валути

Електронния гигант Ракутен спечели лиценз за нова крипто борса

Най-големият финансов надзор на Япония е предоставил лиценз за крипто борса на гиганта за електронна търговия Ракутен.

Агенцията за финансови услуги на страната (FSA) обяви новината в понеделник, като заяви, че новото бюро, Rakuten Wallet, вече е регистриран в местното финансово бюро Канто като доставчик на услуги за обмен на виртуални валути съгласно закона за платецните услуги в страната. От Ракутен също потвърдиха новината в отделно изявление.

Rakuten Wallet е изцяло дъщерно дружество на Ракутен и е на мястото на борсата наречена Everybody’s Bitcoin Inc., която я придоби през миналия август за 2,4 млн. долара.

Фирмата е преименувана на 1 март. В съобщението си Ракутен също заяви, че прекратява старата услуга в края на този месец и че потребителите могат да се регистрират за новата услуга Rakuten Wallet от април.

Фирмата Everybody’s Bitcoin получи поръчка за подобряване на бизнеса от бюрото на Канто миналта пролет и официално преструктурира своята система за управление и модернизира вътрешните системи, за да получи лиценз за новото предприятие.

През януари FSA също така предостави лиценз на японската критпо борса Coincheck, от която чрез хакване бяха откраднати 530 млн. долара. С новите одобрения броят на лицензираните крипто борси в Япония сега е 19, според съобщението на FSA.

/изт. coindesk.com/

2019-03-28

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути