Начало Полезно Bitmain планира да задейства 200 000 машини за добив на криптовалути в Китай
Обратно

Крипто валути

Bitmain планира да задейства 200 000 машини за добив на криптовалути в Китай

Съобщава се, че миньорския гигант за криптовалути Bitmain планира да създаде 200 000 машини за добив на криптовалути в Китай, за да се възползва от евтината водно електрическа енергия в страната.

Това се дължи на прекомерните дъждове в югозападен Китай. Оборудването се оценява на около 80 до 100 млн. долара.

Гигантът е влязъл в преговори и е започнал да сключва сделки с местни ферми, да поемат част от оборудването. Според съобщението Bitmain иска да внедри новите си машини като AntMiner S11 и S15 заедно с някои по-стари модели като AntMiner S9i/j.

Новината идва след решението на Bitmain да затвори своя център за развитие в Израел и да уволни местните служители през декември миналата година, както и да намали операциите в Холандия през януари. Гади Гликберг, ръководител на израелския клкон и вицепрезидент на международната търговия в Bitmain, привидно свърза закриването с неотдавашния срив на крипто пазара:

‚,Крипто пазарът претърпя разтърсване през последните няколко месеца, което принуди Bitmain да проучи различните си дейности по целия свят и да пренасочи бизнеса си в съответсвие с настоящата ситуация“.

Що се отнася до приключването на операциите в Холандия, Bitmain каза, че този ход е част от дългосрочен план за спестяване на разходи. Компанията е пострадала в резултат на намалената рентабилност през последните месеци, като Биткойн в момента варира около 4 000 долара.

/изт. cointelegraph.com/

2019-03-22

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути