Начало Полезно Германската блокчейн стратегия трябва да има рамка за крипто-търговията
Обратно

Крипто валути

Германската блокчейн стратегия трябва да има рамка за крипто-търговията

Немските парламентарни говорители твърдят, че блокчейн стратегията на страната трябва да включва подходяща правна рамка за търговия с криптовалути и токени, която би насърчила вътрешното развитие в сектора.

Предложението беше направено от финансовия говорител на партиите на Съюза Анте Тилман и нейният колега Матиас Хауер на публично изслушване, инициирано от финансовия комитет на Бундестага на 11 март.

Изслушването беше посветено изключително на възможностите, които технологията блокчейн може да предложи на Германия като финансов и бизнес център. Съсредоточено върху актуалното и желаното състояние на развитието на блокчейн в страната и инициативите на федералното правителство в сектора досега.

В своите бележки Тилман и Хауер подчертаха, че докато е още в начален стадий, блокчейн е готов да направи значително и конструктивно въздействие като базова технология за националните стратегии за цифровизация в множество области и че следователно трябва да бъдат положени основите за бъдещето му прилагане днес.

Тилман и Хауер похвалиха насърчаването от страна на германското федерално правителство на пилотни проекти свързани с блокчейн, приложения за електромобили, търговия с електроенергия и в службата за миграции и бежанци. Също така твърдят, че трябват повече усилия за да може Германия да се конкурира в световен мащаб.

/изт. cointelegraph.com/

2019-03-12 

Публикувани наскоро

Фейсбук койн може да бъде катализатор за криптото

Със милиарди потребители, социалният медиен гигант Фейсбук на теория би могъл да приближи цифровите активи до голям брой потенциални потребители и дори може да действа като „драматичен катализатор“, според Спенсър Богарт, партньор в компанията за рисков капитал Blockchain Capital.

Крипто валути