Начало Полезно 73% от потребителите в Обединеното кралство не знаят какво е криптовалута
Обратно

Крипто валути

73% от потребителите в Обединеното кралство не знаят какво е криптовалута

Седемдесет и три процента от потребителите на Великобритания не знаят какво е криптовалута или не са в състояние да го дефинират, според ново проучване на агенцията Financial Conduct Authority (FCA).

Изследването показва, че тези, които са най-добре запознати с криптовалутите са мъже на възраст между 20 и 44 години.

Проучването, в което са се явили 2,132 британски граждани в сътрудничество с лондонската фирма за пазарни проучвания Kantar TNS, установи, че само 3% от анкетираните някога са си купували криптовалути.

От тези, които са закупили, половината от тях са похарчили под 200 паунда от техния доход. Биткойн изглежда е най-популярната криптовалута, като над 50% купуват криптовалутата, докато 34% купуват етер (ETH).

FCA проведе също така и изследване с британски потребители в сътрудничество с базираната в Лондон изследователска агенция Revealing Reality. Те откриха, че много потребители не могат да разберат какво точно купуват, а някои искат да си купят цяла монета, без да знаят, че криптовалутите могат да се купуват на части.

„Въпреки липсата на информация, интервюираните собственици на криптовалути често търсят начини за бързо забогатяване, като цитират приятели, познати и социални медии като ключови мотиви за закупуване на криптовалути,“ казват от FCA.

/изт. coindesk.com/

2019-03-10 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути