Начало Полезно Нов хардуер портфейл за криптовалути, който пасва в слота за SIM картата
Обратно

Крипто валути

Нов хардуер портфейл за криптовалути, който пасва в слота за SIM картата

Базираният в САЩ стартъп VaultTel пусна малък хардуерен портфейл за криптовалути, който се поставя в слота за SIM картата на мобилните телефони.

Фирмата обяви, че портфейлът съхранява частни ключове за криптовалути на мобилни устройства, използвайки биометрична идентификация и криптиране за „военни цели“, за да запази средствата безопасни.

Картата може да бъде поставена в слота за SIM карти на мобилни телефони с две SIM карти за Андроид или може да се използва с приставка за Айфони, споделиха от VaultTel.

Функцията за биометрично удостоверяване гарантира, ча само собственикът на телефона може да прехвърля средства от портфейла. „Никой шпионски рекордер или троянски кон не може да разбере какво се случва на хардуера на портфейла, тъй като не се използва от лаптоп”, добавят от фирмата.

Портфейлът е наличен за предварителна заявка с две опции: пакет за Андроид на цена от 98 долара и пакет за iOS на цена от 131 долара, се посочва на уебсайтът.

Intellichip използва AES (Advanced Encryption Standart) 512 за сигурно съхранение на данни и също така има допълнителни опции, като например да може да ограничи достъпа на портфейла до определено устройство и „geolock”, което ограничава достъпа до определена географска област.

/изт. coindesk.com/

2019-03-07 

Публикувани наскоро

Германската блокчейн стратегия трябва да има рамка за крипто-търговията

Немските парламентарни говорители твърдят, че блокчейн стратегията на страната трябва да включва подходяща правна рамка за търговия с криптовалути и токени, която би насърчила вътрешното развитие в сектора.

Крипто валути