Начало Полезно Нов хардуер портфейл за криптовалути, който пасва в слота за SIM картата
Обратно

Крипто валути

Нов хардуер портфейл за криптовалути, който пасва в слота за SIM картата

Базираният в САЩ стартъп VaultTel пусна малък хардуерен портфейл за криптовалути, който се поставя в слота за SIM картата на мобилните телефони.

Фирмата обяви, че портфейлът съхранява частни ключове за криптовалути на мобилни устройства, използвайки биометрична идентификация и криптиране за „военни цели“, за да запази средствата безопасни.

Картата може да бъде поставена в слота за SIM карти на мобилни телефони с две SIM карти за Андроид или може да се използва с приставка за Айфони, споделиха от VaultTel.

Функцията за биометрично удостоверяване гарантира, ча само собственикът на телефона може да прехвърля средства от портфейла. „Никой шпионски рекордер или троянски кон не може да разбере какво се случва на хардуера на портфейла, тъй като не се използва от лаптоп”, добавят от фирмата.

Портфейлът е наличен за предварителна заявка с две опции: пакет за Андроид на цена от 98 долара и пакет за iOS на цена от 131 долара, се посочва на уебсайтът.

Intellichip използва AES (Advanced Encryption Standart) 512 за сигурно съхранение на данни и също така има допълнителни опции, като например да може да ограничи достъпа на портфейла до определено устройство и „geolock”, което ограничава достъпа до определена географска област.

/изт. coindesk.com/

2019-03-07 

Публикувани наскоро

Фейсбук койн може да бъде катализатор за криптото

Със милиарди потребители, социалният медиен гигант Фейсбук на теория би могъл да приближи цифровите активи до голям брой потенциални потребители и дори може да действа като „драматичен катализатор“, според Спенсър Богарт, партньор в компанията за рисков капитал Blockchain Capital.

Крипто валути