Начало Полезно От Кракен предлагат награда от 100 000 долара за липсващо крипто
Обратно

Крипто валути

От Кракен предлагат награда от 100 000 долара за липсващо крипто

Крипто борсата Кракен предлага 100 000 долара на всеки, който може да помогне за разрешаването на най-голямата мистерия тази година или какво се е случило с QuadrigaCX койните?

От Кракен обявиха в четвъртък, че ще платят награда на потребителите, които биха могли да помогнат за намирането на лисващите средства. Всички съвети, изпратени до платформата, от своя страна ще бъдат споделени с органите на реда, съобщиха от компанията в блог пост. Наградата се заплаща във фиат или криптовалути.

Също така насърчават потребителите да изслушат няколко подкаста, където обясняват за ситуацията с QuadragaCX, канадската борса за криптовалути, която се срина.

„Кракен дава до 100 000 долара като награда за информацията, която доведе до откриването на липсващите 190 млн. долара“, споделят в публикацията.

Всъщност, според съдебните документи, QuadrigaCX дължи приблизително на 115 00 клиенти около 137 млн. долара в крипто и още 53 млн. долара във фиат или общо 190 млн. долара (макар, че по-късно данните показват, че може да има дължими допълнителни средства, като общата сума достига 196 млн. долара).

QuadrigaCX потърси защита от кредиторите след смъртта на своя основател Джералд Котен. В писмата до съда вдовицата на Котен, Дженифър Робъртсен, заяви, че той е единственият човек на борсата, който знае кода за ключовете на резервите си, които са държани в студени портфейли.

Освен това, докато борсата показваше, че по-голямата част от нейните крипто средства са били държани в студени портфейли, досега не е публикувано нищо, което да доказва това твърдение.

/изт. coindesk.com/

2019-03-04 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути