Начало Полезно Нова платформа преобразува крипто във фиат без KYC изисквания
Обратно

Крипто валути

Нова платформа преобразува крипто във фиат без KYC изисквания

Портфейлът за криптовалути MyEtherWallet (MEW) в сътрудничество с крипто-финансовата фирма Bity пускат платформа за конвертиране на криптовалути в фиат без KYC изискванията (проверка на клиента). Обявиха от MEW в пост на 20 февруари.

Според съобщението, потребителите на MEW V5 вече могат да обменят до 5,000 швейцарски франка ($ 4,995) в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) без да преминават през изискванията за проверки, като могат да извършват обмен от всяка част на света.

Процедурата KYC (Know Your Customer) позволява на организациите да проверяват самоличността на своите клиенти преди или по време на работа с тях. Бизнесът може да прецени дали техните клиенти са замесени в незаконни дейности като пране на пари или корупция.

За да използват така наречената опция „Изход към Фиат“, клиентите трябва да изберат вида на валутата от менюто в портфейла. Освен това потребителите ще бъдат помолени да предоставят някои лични данни, включително техния телефонен номер, банкови данни, официално име на банковата сметка и адреса за фактуриране, необходим за целите на операцията.

Засилената неприкосновеност на личния живот и анонимността на криптовалутите винаги са били свързвани от правителствата и регулаторните органи с незаконните дейности и с възможността за пране на пари. Поради тази причина, през изминалия месец, Администрацията на киберпространството в Китай (САС) въведе нови правила за фирмите, които работят в страната.

Указанията на САС изискват при стартиране на блокчейн идея, властите да получат достъп до съхранените данни и да въведат процедури за регистрация, които да изискват лична карта или мобилни номера от нейните потребители. Освен това те ще бъдат задължени да контролират информацията за съдържанието и цензурата.

/изт. cointelegraph.com/

2019-02-23

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути