Начало Полезно „Криптовалутите могат да преобърнат дигиталния свят“, според институционални инвеститори
Обратно

Крипто валути

„Криптовалутите могат да преобърнат дигиталния свят“, според институционални инвеститори

Криптовалутите представляват добра инвестиция за институционалните инвеститори в дългосрочен план, съветва консултантската компания Cambridge Associates, според статия на Блумбърг от 18 февруари.

Според бостънската Cambridge Associates, която е специализирана в консултации за пенсионно осигуряване и дарения, работи с институции, които колективно съветват средства над 300 млрд. долара и са с 30 млн. капитал. В публикация анализаторите във фирмата пишат, че:

„Въпреки предизвикателствата ние вярваме, че за инвеститорите си струва да следят тази област с поглед към дългосрочен план. Въпреки, че тези инвестиции водят до висока степен на риск, някои могат да преобърнат дигиталния свят.“

Оценявайки спада на пазара на криптовалутите през 2018 г., анализаторите твърдят, че крипто инвестиционният пейзаж като цяло все пак демонстрира израстване.

По-нататък в документът съветват потенциалните инвеститори да проучат добре и да се образоват за пазара, както и да проучат различни инвестиционни маршрути, от работа с неликвидни фондове за рисков капитал до директна търговия на спот пазара за крипто обмен.

Както се съобщава, най-новият инвестиционен фонд на Greyscale Investments, разкри, че делът от притока на капитал на инвеститорите се увеличава.

Също се споменава, че престижния щатски университет Ivy League, ръководен от известния инвеститор Дейвид Свенсън, беше един от тези, които помогнаха да се съберат 400 млн. долара за основен нов крипто фонд през октомври.

/изт. cointelegraph.com/

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути