Начало Полезно Отчитаме най-слабия дневен добив на Етериум от създаването му
Обратно

Крипто валути

Отчитаме най-слабия дневен добив на Етериум от създаването му

Новият Етериум (ETH) с най-ниските си стойности на добив досега, показват данните на Etherscan.

Според Etherscan, на 10 февруари са създадени 13 370 нови ETH, в сравнение с над 20 хиляди през декември 2018 г. и най-високи стойности от над 39 хиляди през юли 2015 г. Причината за рязкото намаляване на броя новоизкопани етериуми очевидно е внезапното увеличаване на трудността при добива.

Трудността известна също като „ледена епоха“ на Етериум е механизъм въведен във веригата на Етериум, което прави доказването на работа (PoW) прогресивно по-трудно (увеличаване на трудността).

Причината за въвеждането на тази функция е да се попречи на миньорите да продължат дейността си по веригата след преминаването на алгоритъм за доказателство (PoS). И все пак, внедряването на PoS е забавено многократно, поради което разработчиците на Етериум са забaвили затрудняването, въпреки, че са планирали го направят доста по-рано.

Намаляването на възнаграждението за всеки блок ще бъде от 3 до 2 ETH.

Такава актуализация отново ще повиши количеството на дневния добит ETH, като улесни създаването на нови блокове. Това подобрение се планира да се случи на 7,080,000 блок, който се очаква да бъде добит на 27 февруари.

Миналата седмица от фондация Етериум опровергаха предполагаемите планове за изразходване на 15 млн. долара за разработването на функции за провеека на закъснението (VDF), Които да се използват при прехода си към мрежата (PoS).

/изт. cointelegraph.com/

2019-02-13

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути