Начало Полезно Опера добавя опция за покупка на криптовалути чрез Андроид
Обратно

Крипто валути

Опера добавя опция за покупка на криптовалути чрез Андроид

Опера  вече позволява на потребителите на Андроид да купуват криптовалутата етер (ETH) директно от браузъра.

За новата услуга от Опера заявиха, че си партнират с брокерa Safello, който извършва обмен от пари в криптовалути. Функцията позволява плащания с кредитни и дебитни карти, заедно с доверени платежни мрежи, включително и Swish в Швеция.

При пускането на пазара, в началото покупки могат да се правят само в Швеция, Норвегия и Дания.

Safello, регистртиран в Службата за финансов надзор на Швеция, ще проверява потребителите, които правят покупки чрез проверка на идентичността. Пълненето на портфейла с етер би трябвало да отнеме не повече от минута, според Опера.

„Смятаме, че следващата важна фаза за криптото ще бъде употребата, като закупуването трябва да бъде лесно, както и използването на крипто.“, каза лидерът на продукта в Опера, Чарлз Хамел.

Освен това, потребителите в Швеция ще получат отстъпка от 2,5% от Safello за ограничен период от време, докато Норвегия и Дания ще получат намаление от 5%, според съобщението.

През декември миналата година, Опера стартира своя „Web 3-ready” Aндроид браузър. Продуктът поддържа етери и други токени, използвайки стандарта ERC-20 на етериум.

/изт. coindesk.com/

2019-02-07 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути