Начало Полезно Главния изпълнителен директор на SWIFT разкрива планове за стартиране на PoC портал
Обратно

Крипто валути

Главния изпълнителен директор на SWIFT разкрива планове за стартиране на PoC портал

Основната глобална мрежа за банкови плащания SWIFT разкри, че планира да пусне PoC портал, наречен GPI Link, който ще позволи на фирмата R3 да се свърже с GPI от своята платформа.

Говорейки на парижкия Fintech форум на 30 януари, главният изпълнителен директор Готфрид Лейбрант каза, че SWIFT ще обяви плановете си официално по-късно през деня.

Лейбрант говори за първи път с Брад Гирлингхаус, главен изпълнителен директор на Рипъл, който отдавна се рекламира като конкурент на глобалната междубанкова мрежа на SWIFT. Гарлингхаус наскоро коментира, че това, което правят ежедневно е свързано с SWIFT.

SWIFT, която включва 10 000 банки в своята мрежа, миналата година взе участие в няколко пилотни блокчейн начинания, но досега не е възстановила съществено своята политика за преводи.

„Нашата нова GPI платформа е изключително оперативна, съвместима и отворена, а ние винаги сме имали връзки към други мрежи, които днес обявяваме като доказателство на концепцията с R3, където можете да инициирате плащане на платформата за търговия, след което тя преминава в GPI. Така, че проучваме взаимосвързаността с много неща.“, каза още Готфрид.

Впоследствие PoC ще се разшири, за да поддържа други DLT платформи, както и платформи за електронна търговия.

GPI на SWIFT има за цел да рационализира и увеличи прозрачността на трансграничните плащания. Тъй като услугата продължи да се ускорява през изминалата година, анализаторите бързо предположиха, че нейното разширяване изглежда е било поощрено от нарастващата конкуренция в блокчейн сектора.

/изт. cointelegraph.com/

2019-02-05

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути