Начало Полезно Корпорация ще плати част от данъците си в биткойни
Обратно

Крипто валути

Корпорация ще плати част от данъците си в биткойни

Компанията обяви, че ще плати част от налозите си в щата Охайо използвайки виртуалната валута, предава CoinDesk. 

Така Overstock.com се превръща в първият голям играч, който ще се възползва от новата данъчна политика на американския щат.

Охайо обяви през миналата година, че ще позволи на юридическите лица да плащат данъците си в биткойн.

Плащанията ще се обръщат от криптовалути в щатски долари чрез посредничеството на трета страна, след което ще влизат в хазната на щатската управа директно като фиатни пари.

И изявление, изпълнителният директор на Overstock Патрик Бърн посочва, че компанията „с гордост ще си партнира” с властите на Охайо, за да засили доверието в технологията.

„Отдавна смятаме, че обмисляното приемане от страна на правителството на нововъзникващи технологии като криптовалутите (когато е придружено от закони, които не ограничават тези технологии) е най-добрият начин да се гарантира, че САЩ не губят мястото си в челните редици на непрекъснато развиващата се глобална икономика”, казва Бърн.

Властите на Охайо обявиха, че ще приемат плащания в биткойни през номеври миналата година. Това ще става чрез три стъпки – регистрация в OhioCrypto.com, въвеждане на данъчната информация и реализиране на трансакцията чрез онлайн биткойн портфейли, съвместими с платформата.

Компанията BitPay ще обръща криптовалутата във фиатни пари, след което сумата ще постъпва по сметката на приходната администрация на Охайо.
Финансовият министър на щата Джош Мандел поздрави Overstock за плановете, посочвайки, че интеграцията на блокчейн технологията от компанията е бил напредничав ход.

Overstock приема плащания в биткойн от 2014 година насам, а нейна дъщерна компания – Medici Ventures служи като инвестиционно звено за инвестиции в блокчейн стартъпи.

Overstock също така разработва платформа за търговия с крипто активи на име tZERO.

Наскоро Бърн посочи, че планира да продаде търговския бизнес на компанията.

/изт. profit.bg/

2019-01-30

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути