Начало Полезно Съоснователят на Аррle Стив Возняк обяви, че е продал всичките си биткойни, когато цената е била 20 000 долара
Обратно

Крипто валути

Съоснователят на Аррle Стив Возняк обяви, че е продал всичките си биткойни, когато цената е била 20 000 долара

Говорейки на Nordic Business Forum в Стокхолм, Швеция, Возняк споделил, че за първи път е купил неразкрито количество Биткойн, когато цената му била около 700 долара, защото искал да експериментира с него. След това обяснил какво искал да прави с него:

„Моята цел беше да пътувам до място като Стокхолм и да посещавам хотели и ресторанти, които приемат само биткойн и също да използвам биткойн само когато пътувам.“

Все пак, когато Биткойн достигнал своя най-висок връх от около 20 000 долара, Возняк е продал всичките си койни.

„Когато се изстреля толкова високо, си казах, че не искам да бъда един от онези хора, които наблюдават и се притесняват за цифрите. Не искам този вид грижа в живота си. Част от моето щастие е да не се тревожа, така че продадох всичко и просто се отървах от него.“, сподели още той.

Возняк заключи, че той никога не се е вълнувал от пари по никакъв начин, преди да разкрие, че никога не е купувал и продавал акции на Apрle. Освен това Cointelegraph докладва през юни миналата година, че според него Биткойн е чисто цифрово злато, споделено в интервю, потвърждавайки вярата си в криптовалутата, въпреки че вече е продал по-голямата част от притежанията си.

Дори когато описва блокчейна като балон, наподобяващ този от епохата на дотком, Возняк все още смятал, че Биткойн е нещо невероятно.

/изт. cointelegraph.com/

2019-01-2

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути