Начало Полезно Ядрена война няма да убие Биткойн, твърди крипто-пионер
Обратно

Крипто валути

Ядрена война няма да убие Биткойн, твърди крипто-пионер

Ядрена война няма да убие Биткойн, твърди крипто-пионер

Крипто пионерът Чарли Шрем вярва, че Биткойн е най-стабилната валута за ядрена война. „Ако се случи немислимото, биткойнът ще бъде силно издръжлива валута по време на ядрена война, в сравнение с фиатната валута, която ще се провали поради множество причини“, сподели той в социалните мрежи. Въпреки това не всеки подкрепя този анализ.

Противоречивият Биткойн привърженик, който бе осъден на две години затвор за подпомагане нелицензиран бизнес, свързан с тъмния пазар (пътя на коприната), казва, че ядрените бомби ще унищожат централизираните банкови организации и ще ги направят безполезни. В резултат на това банковите салда в интернет ще станат безмислени, след като банките и компютрите бъдат унищожени.

Но Биткойнът със сигурност ще оцелее при такова изпитание: „Докато има поне една връзка, работеща с Биткойн, мрежата ще продължи да функционира. Много е вероятно Биткойн връзките дори да оцелеят и при най-лошата ядрена атака, тъй като връзките са разпръстнати по целия свят и могат да общуват помежду си чрез сателитен интернет.“

Не само, че Биткойн има условия да оцелее в ядрена война, но също така ще процъфтява в тези конкурентни условия. „Дори в малка ядрена война последвалото бедствие може да доведе до хиперинфлация на фиатната валута, тъй като правителствата отпечатват огромни суми пари, за да финансират войната, докато икономиките се забавят, а инвеститорите разбиват фондовия пазар от страх, тъй като те ще продават акциите си за пари. Биткойн е напълно децентрализиран и е по-надежден тип средства, тъй като доакто хиперинфлацията обезценява фиатните валути в световен мащаб, хората биха купували Биткойн и цената му вероятно ще се покачи бързо.“

/изт. cryptonews.com/

2019-01-25

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути