Начало Полезно Криптоборсата CoinZest случайно изпрати криптовалути на стойност 5.3 млн. долара
Обратно

Крипто валути

Криптоборсата CoinZest случайно изпрати криптовалути на стойност 5.3 млн. долара

Южнокорейската борса за криптовалути CoinZest е принудена на рестартира сърварите си, след като погрешно е раздала на клиентите си около 5,3 млн. долара в криптовалути.

През изминалата седмица, борсата бе придвидила да прехвърли стотици We Game Tokens (WGT) на своите клиенти като част от промоционално събитие, но вместо това погрешно изпратила на стотици акаунти криптовалути като Биткойн и Етериум.

Според CoinZest е компютърна грешка причината за злополуката. Сърварите на борсата временно бяха изключени, докато разработчиците се опитваха да разрешат проблема, като се стремяха да възстановят базата данни до състоянието си преди грешката и да се свържат с клиенти, които вече се направили тегления от спечелените средства. Борсата казва, че вече е събрала половината от средствата , но според най-новите доклади още 2,6 млн. долара предстои да бъдат върнати.

Мнозина смятат, че някои клиенти моментално са изтеглили средствата, които са получили, Fn News цитира експерт от индустрията, който казва, че няма начин борсата да си върне средствата от клиенти, които вече са направили тегления.

„Има хора, които вярват, че фалшивите обеми на търговия са широко разпространени, макар че аз никога не съм виждал ясни доказателства за това. Оказва се, че вече властите стават по-бдителни за такива престъпления.“, се изказа Лии Джонг, бизнес консултант в Сеул за Cryptonews.com.

/изт. cryptonews.com/

2019-01-22

Публикувани наскоро

Франция иска целия ЕС да приеме техните правила за криптовалутите

Финансовият министър на Франция Бруно Ле Майер заяви, че иска всички държави-членки на ЕС да използват тяхната регулаторна рамка, която парламентът на страната одобри миналата седмица и заяви, че френският модел е „правилният“.

Крипто валути

Харвард минава на крипто

Криптосферата получи още едно признание – фондът на световно признатия университет Харвард е инвестирал директно в децентрализираната мрежа Blockstack’s за продажба на токени, според Американската комисия по сигурност и ценни книжа (SEC).

Крипто валути