Начало Полезно Министър-председателят на Русия: Мечият пазар не е причина за погребване на криптовалутите
Обратно

Крипто валути

Министър-председателят на Русия: Мечият пазар не е причина за погребване на криптовалутите

Големият спад в цените през 2018 г. не е причина да задраскваме криптовалутите, заяви Дмитрий Медведев в своя реч.

Медведев очерта сегашната пазарна ситуация като един от основните въпроси в дневния ред на световната общност, заедно с други предизвикателства като промените на традиционните пазари, повишаването на протекционизма и социалните неравенства, както и скоростта и обхвата на глобалната цифрова трансформация.

Говорейки на годишната международна научна конференция, руският премиер и бивш президент призова общността внимателно да следи състоянието на крипто пазарите.

Посочвайки необичайните обеми на волатилност през изминалата година, Медведев твърди, че това не е причина да се „погребват“ криптовалутите, подчертавайки, че всички социални и икономически явления имат както светла, така и тъмна страна.

По-рано тази седмица ръководителят на руската комисия по финансови пазари заяви, че долната камара на руския парламент планира да обсъди законопроект за крипторегулация през януари или февруари.

Руският парламент за първи път прие законопроекта за криптовалутите на първо четене през май 2018 г. След докладите за липсата на редица ключови понятия като криптодобив, проектозаконът беше върнат на първо четене.

В средата на декември обаче вицепремиерът на Русия Максим Акимов обяви, че авторите на законопроекта не планират да направят значителни промени.

/изт. cointelegraph.com/

2019-01-17

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути