Начало Полезно Новозеландската борса за криптовалути Криптопиа е офлайн заради проникване в системата
Обратно

Крипто валути

Новозеландската борса за криптовалути Криптопиа е офлайн заради проникване в системата

Борсата обяви новината в Туитър тази сутрин, като заяви, че е претърпяла нарушение в сигурността, което е довело до значителни загуби.

Все още не е предоставена информация за стойността на загубите, засегнатите токени и валути или какви мерки за възстановяване на потребителските средства са стартирани.

Уебсайтът на борсата, включително страниците за поддръжка и блог, понастоящем са напълно офлайн, с известие, в което се казва: „ Криптопиа понастоящем е в режим на поддръжка. Скоро ще се върнем.“

Междувременно, туитовете от Whale Alert в събота показват, че 19,391 етериум(ETH) токени на стойност 2,44 млн. долара и около 48 млн. централити (CENNZ) струващи около 1,18 млн. долара са прехвърлени от Криптопиа до неизвестни портфейли на 13.01.2019 г. Не е ясно дали тези средства са прехвърлени от хакерите или от самата борса.

Криптопиа споменава още в своя тиут, че е уведомила и включила съответните правителствени агенции, включително полицията в Нова Зеландия и отдела за високотехнологични престъпления, които съвместно и активно разследват въпроса и подпомагат със съвети.

В съобщението се казва още:

„Докато всичко не бъде поправено, борсата Криптопиа ще остане в режим на поддръжка, като търговията е преустановена. Ние се ангажираме да разрешим проблема възможно най-бързо и ще ви държим в течение за всяка стъпка.“

/изт. coindesk.com/

2019-01-15 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути