Начало Полезно Фондация Етериум предоставя 5 млн. долара на Parity Technologies
Обратно

Крипто валути

Фондация Етериум предоставя 5 млн. долара на Parity Technologies

Фондацията Етериум предостави 5 млн. долара на Parity Technologies като подкрепа на фирмата за изграждане на нов модел етериум 2.0.

Организацията обяви в понеделник, че финансирането е безвъзмездно, по-специално целящо да стимулира работата по Casper, надграждане на протокол за доказателство и план за мащабиране, наречено sharding, както и леки модели, одити и подобрения на инфраструктурата.

Безвъзмездните средства ще бъдат предоставени в няколко етапа, според фондацията, добавяйки, че първата вноска вече е направена, а останалата част ще бъде завършена след като бъдат постигнати конкретни резултати. Те включват завърване на работата по съвместимост на еWasm, доставка на „лек“ портфейл за мрежата и завършване на първите две фази от sharding-a.

Parity е блокчейн стартъп, основан от бившия шеф по сигурността на фондацията, Юта Щайнер. Той е известен със своя ефирен софтуерен клиент, Parity Ethereum, за който твърди, че е ,,най-бързият и най-напреднал”. Стартъпът също така е разработил няколко инструмента, като Substrate, услуга, която позволява на потребителите да създават персонализирани блокчейни за децентрализирани приложения.

Фондацията заяви, че е ангажирана с финансирането на екипи хора, които изграждат инфраструктура около мрежата. През октомври също отпусна близо 3 млн. долара на редица блокчейн проекти и разработчици.

/изт. coindesk.com/

2019-01-08

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути