Начало Полезно Корбит и Битстамп може да бъдат продадени
Обратно

Крипто валути

Корбит и Битстамп може да бъдат продадени

Собственикът на двете големи борси за криптовалута ще ги пусне в продажба, според медиите в Южна Корея.

Главният изпълнителен директор на холдинговата компания NXC, Ким Джунг, ще пусне в продажба общо 98.64% от фирмата си, процент който включва 67,49% от собствените му акции и 29.43% от акциите на неговата съпруга. Останалите 1.72% са собственост на WiseKids. NXC притежава както Битстамп, най-дълго действащата борса в Европа, така и Корбит, една от „големите четири“ платформи на Южна Корея. NXC се оценява на около 9 млрд. долара.

NXC купи Кoрбит за над 150 млн. долара през септември 2017 г. и купи Битстамп чрез белгийска субсидия през октомври миналата година.

В медията Newspim твърдят, че ограниченията върху игрите и глобите за подкуп, насочени към Ким от прокуратурата, са основната причинина за решението му, въпреки че компанията отказва да коментира продажбата.

Повечето южнокорейски медии обаче казват, че Ким ще се стреми да продава при първа възможност, което предизвика объркване сред основните компании. Newspim назова китайския гигант Tencent като потенциален кандидат. Около 60% от бизнес приходите на Nexon идват от Китай, а Tencent е правил стъпки към закупуването на дялове в южнокорейските компании за игри и интернет в миналото.

Друга медия, Bridge Kyungjae, заяви, че американската Electronic Arts и китайската компания за игри NetEase също могат да участват.

/изт. cryptonews.com/

2019-01-06 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути