Начало Полезно Фейсбук разработва собствен Stablecoin за парични преводи
Обратно

Крипто валути

Фейсбук разработва собствен Stablecoin за парични преводи

Социалният гигант Фейсбук с опит да разработи свой собствен Stablecoin за парични преводи.

Позовавайки се на анонимни източници, запознати с плана, в доклад на Bloomberg от петък се съобщава, че компанията първо ще се съсредоточи върху индийския пазар, за да позволи на потребителите да прехвърлят пари чрез фиксирана криптовалута в WhatsApp, приложението за съобщения на Фейсбук, придобито през 2014 г.

Всъщност, действителното стартиране на койна може да се окаже далеч във времето, тъй като инициативата е на етап стратегическо планиране. В момента WhatsApp има над 200 милиона активни потребители месечно в Индия.

Индия също така е един от най-големите пазари за парични преводи, като мигрантите изпращат около 69,59 милиарда само за 2017 г., според последния годишен доклад на Световната банка.

Фейсбук създаде свой блокчейн екип през май, чиято цел е да проучи нововъзникващите технологии.

Междувременно, други глобални приложения за съобщения, като Kakao, LINE и Тelegram, вече разкриха планове да се преместят в блокчейн пространството.

През август японската LINE стана една от първите публични компании, които пуснаха свой собствен блокчейн с криптовалута, наречена LINK токен.

/изт. coindesk.com/

2018-12-22 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути