Начало Полезно Дъжд от пари в Хонг Конг благодарение на предполагаем крипто милионер
Обратно

Крипто валути

Дъжд от пари в Хонг Конг благодарение на предполагаем крипто милионер

Квартал в Хонг Конг осъмна с изненада. Млад мъж хвърля банкноти от по 100 HKD (12.80 долара) от покрива, създавайки истерия на минувачите. Общата сума на парите, която е изхвърлена понастоящем не е известна, тъй като очевидците заявяват “милиони“, докато полицията на място събира само около 5 000 HKD.

Въпреки това, буквалният „валеж“ е събрал доста противоречия поради факта, че човекът, който седи зад този очевиден ПР е Уонг Чинг Кит(24), спорен крипто милионер, който обяви, че 15 декември е празник, денят когато започна голямата биткойн търговия.

На следващия ден, все пак, Чинг Кит е арестуван.

Уонг е противоречива фигура безспорно, но той е собственик на фейсбук страницата Epoch Cryptocurrency, която популяризира различни криптовалути и миньори и е известен като „Coin Young Master”. Също така той самият твърди, че е фигура подобна на Робин Худ, ограбвайки богатите, за да помага на бедните. Уонг дава интервюта на медиите, като се представя с различни имена. Притежава собствено ICO, както и мощен компютър, който използва за копаене.

„Той е известен на властите и управлява пирамидална схема. Той е крадец и парите, които хвърля са откраднати от невинни хора.“, пише абонат на Reddit.

Но много хора си вземат поука от случилото се благодарение на пост в Twitter на небезизвестния Джон Мкафи, който пише: „Ако вярвате, че някой, някога, поради някаква причина хвърля пари на непознати без да има цел, то вие заслужавате да бъдете измамени.“

/изт. cryptonews.com/

2018-12-18 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути