Начало Полезно Razer предлага свои продукти срещу копаене на криптовалути
Обратно

Крипто валути

Razer предлага свои продукти срещу копаене на криптовалути

Производителят на хардуер Razer, пусна приложение, което възнаграждава потребителите за това, че копаят криптовалути, но не с парични средства или крипто.

Приложението наречено Razer SoftMiner, позволява на геймърите да използват своите неработещи видео карти, за да извършват нови транзакции в блокчейна на етериум. Докато копаенето директно използва софтуерни клиенти или други приложения, за да печели криптовалута, SoftMiner ги възнаграждава с точки за лоялност по програмата Silver на Razer. Размерът на точките „сребро“, които те получават, зависи от производителността на компютрите и от времето, необходимо за пускането на приложението, според техническите фактори.

Точките за лоялност могат да бъдат заменени по-късно в магазина за отстъпки на Razer продукти, ваучери за подаръци, стоки и други, твърди фирмата.

Приложението също така е изпитало известен натиск в социалните мрежи, като един потребител в Twitter направи констатацията, че: „ Razer SoftMiner използва видеокартата ви за копаене на криптовалути, но вие не получавате койните!“

SoftMiner е изграден по същия начин като GammaNow, подобно приложение за настолни компютри, което възнаграждава потребителите за предаването на неизползваната им мощност за обработка на графични данни.

Докато новината може да изглежда лесен начин за собствениците на мощни игрални машини да спечелят допълнителни парични средства, тя идва в период когато цените на криптовалутите са с около 80% надолу. В резултат на това единичните копачи вероятно няма да направят значителни приходи, дори ако се сдобият директно със специализирания софтуер.

Миналия месец технологичния гигант Asus също позволи на геймърите да използват видеокартите си, за да спечелят дял от продажбите на изкопаните криптовалути.

/изт. coindesk.com/


2018-12-15 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути