Начало Полезно Фейсбук наема 5 нови члена в блокчейн екипа си
Обратно

Крипто валути

Фейсбук наема 5 нови члена в блокчейн екипа си

Социалният медиен гигант вече има пет отворени работни места за блокчейн таланти в Menlo Park, California, в областта на информационните науки, софтуерно инженерство и маркетинг.

Фейсбук стартира блокчейн начинанието през май, с обявената цел да изследва новововъзникващите технологии. Екипът се ръководи от Дейвид Маркъс, който преди това е работил като вицепрезидент на компанията в отдела за приложения на Месинджър. През юни фирмата назначи един от старшите си инженери, Еван Ченг, като главен директор на блокчейн инженерството.

В рекламите, Фейсбук каза, че блокчейн дивизията е създадена като стартъп, като фирмата има за цел да направи блокчейн технологията да играе главна роля в компанията.

За ролята свързана с данните, има позиции за изследовател на данни и за инженер по данните, като някой от изискванията се описват като опит с количествен анализ, разрешаване на проблеми с различни данни, вземане на решения за продуктите и изграждане на модели за поведение на потребителя.

Фейсбук също така търси двама софтуерни инженери „които споделят страст за справяне със сложността и изграждането на платформи, които могат да се мащабират с многобройни проблеми“, се казва в една от публикациите.

Лидерът в маркетинговия отдел също се стреми да изгради и управлява нов маркетингов екип, насочен към проучване на възможностите, които блокчейнът ще донесе. Може би показвайки, че Фейсбук обмисля нещо повече от просто проучване на възможностите за маркетинг чрез блокчейн технология.

/изт. coindesk.com/

2018-12-10 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути