Начало Полезно Лидерите на G20 призовават за международно облагане на криптовалутите
Обратно

Крипто валути

Лидерите на G20 призовават за международно облагане на криптовалутите

Страните от G20 призоваха за данъчно облагане на криптовалутите, както и за регулирането и борбата с прането на пари, съобщиха чрез японския информационен портал Jiji.com.

Според Jiji.com окончателният текст от документа, представен съвместно от лидерите на G20, призовава за „данъчна система за трансграничните електронни платежни услуги“.

В статията се уточнява, че според действащите закони чуждестранните компании, които нямат фабрика или друга база в Япония, не могат да бъдат облагани с данък от местната власт. Публикацията цитира, че лидерите на G20 се стремят да изградят система за данъчно облагане на трансграничните електронни услуги.

Страните-членки, които се събраха този уикенд в Буенос Айрес, Аржентина, са в процес на работа по системата и ще разглеждат въпроса през 2019 г., когато Япония ще бъде президент на срещата на върха. Последната версия на регламентите, всяка държава-членка, се очаква да бъде въведена до 2020 г.

Както съобщи Cointelegraph през октомври, главният изпълнителен директор на компанията зад инвестиционното приложение Cryptocurrency Circle призова за „нормализиране на крипто индустрията“.

През юли френският финансов министър Бруно Ле Майр призова G20 да проведе публичен дебат за криптовалутие на срещата на върха през изминалия уикенд.

Ле Майр каза, че лидерите ще обсъдят заедно всичко по въпроса за Биткойн (BTC), тъй като очевидно съществува риск от спекулации. След това той заключи, че Франция трябва да разгледа с други членове на G20, за да види как може да се регулира Биткойн.

/изт. cointelegraph.com/

2018-12-03 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути