Начало Полезно Служители в китайско училище са хванати да копаят Ethereum в класните стаи
Обратно

Крипто валути

Служители в китайско училище са хванати да копаят Ethereum в класните стаи

Местният китайски информационен център HK01 съобщава, че учители в местното училище „Пуман“, провинция Хунан, са били хванати да копаят Ethereum в училищната собственост.
Операцията продължавала няколко месеца, но хората се оплакали, че компютрите в училището издават непоносим шум.

Друг проблем бил пренатоварването на училищната мрежа, което водело до затрудняване на учебната дейност. В крайна сметка учителите дадоха отговори и показаха риговете.

Като обяснение, директорът и заместник-директорът, които са съучастници в предприятието, били преместили компютрите в учлището, защото сметките за елетричество били непосилни. Така директорът Хуа си загубил работата, а заместник-директорът Уанг останал с последно предупреждение.

Хуа даде подробности за това как машините се появили в училището. Първоначално похарчил над 10 000 юана за първия си риг и бързо осъзнал, че използва твърде много енергия, затова го преместил в училищен коридор. По-късно той дава още 40 000 юана, купувайки още седем рига, но разбира, че те няма да се поберат в коридора и ги премества в класна стая. Общо взето минната операция добавя 14 000 юана (около 2 000 долара) за допълнителни сметки за електроенергия на училището.

Това не е първата и последната кражба на електроенергия с цел криптодобив. Служител на Федералния Резерв бил хванат да копае Bitcoin в продължение на години (2012 г. – 2014 г.), на държавни сървъри. Той платил глоба от 5 000 долара и 12 месеца пробация.

/изт. ccn.com/

2018-11-10 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути