Начало Полезно HTC създава нов модел крипто-смартфон
Обратно

Крипто валути

HTC създава нов модел крипто-смартфон

Тайванският производител на смартфони HTC обяви, че ще пусне телефон, наречен Exodus. Според HTC, устройството ще разполага с предварително инсталиран универсален портфейл за криптовалути и ще поддържа блокчейн приложения. Все още няма обявена дата или цена на продукта.

Устройството може да бъде използвано за връзка на собствената платформа на HTC, което позволява партньорска търговия между потребителите на други устройства.

Компанията твърди, че ще позволи на клиентите си да закупят Exodus, използвайки криптовалути.

The Next Web, съобщава, че Фил Чен, основателят на HTC Vive ( отдела за виртуална реалност (VR)) е назначен за ръководител на блочкейн операциите в HTC.

„Представяме ви телефон, в който държите собствените си портфейли, притежавате собствена самоличност и устройството е склад за криптовалути“, съобщи Чен на конференцията „Консенсус 2018“.

„Чрез Exodus, ние сме развълнувани да подкрепим основните протоколи като Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity и др. През следващите няколко месеца ще обявим още много вълнуващи пратньорства“, добави още Чен.

Приложенията на HTC Vive включват Bitcoin VR, изследователска платдорма за блокчейн, която позволява на потребителите да виждат визуални представи на Bitcoin транзакции в реално време.

/изт. cryptonews.com/

2018-11-13 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути