Начало Полезно Neterra ще изгради най-големия център за данни в Югоизточна Европа
Обратно

Крипто валути

Neterra ще изгради най-големия център за данни в Югоизточна Европа

Българският телекомуникационен оператор Neterra ще изгради два нови центъра за данни, един от които е най-големият център в Югоизточна Европа.

Първият ще бъде Софийският център за данни (SDC) Столник, съоражение от 6000 м2, което може да генерира 150MW мощност. Сайтът има възможност да бъде домакин на традиционен телекомуникационен клиент със специално проектирани зали.

Към центъра е изграден канал с оптични влакна, като от Neterra заявяват, че се надяват да превърнат новия сайт в място за срещи на компании и телекоми от Европа и Близкия изток. Съоражението е също така подходящо за възстановяване при бедствия.

Второто място ще бъде Софийският информационен център (SDC2), разположен в непосредствена близост до съществуващия център на около 25 км. Строителството трябва да започне през декември 2018 г. и да бъде готово за екслплоатация до края на 2019 г.

SDC2 ще се разполага на площ от 3600 м2 и ще бъде снабден с 2+ MW мощност. В допълнение, изграждането ще включва допълнителни офиси и паркоместа. SDC2 ще предлага стандартни и персонализирани услуги.

В същия регион, българската компания за природен газ „Овергаз“, обяви плановете си за изграждането на безжична мрежа, която ще предлага капацитета на други оператори, още през юли.

/изт. capacitymedia.com/

2018-11-01 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути