Начало Полезно Проучване: 60% от американците смятат, че криптото трябва да бъде разглеждано като фиатна валута
Обратно

Крипто валути

Проучване: 60% от американците смятат, че криптото трябва да бъде разглеждано като фиатна валута

Ново проучване, на ориентираната към блокчейн изследователска компания Clovr, показа че 60% от респондентите смятат, че криптовалутата трябва да се третира като фиатна валута на политическите избори.

В хода на своето изследване Clovr проучи 1,023 допустими гласоподаватели регистрирани в САЩ, за да разберат какво влияние би могло да окаже върху политическия процес виртуалната валута. Според 60% от анкетираните избиратели отговориха, че криптото и доларът в САЩ трябва да бъдат третирани еднакво, докато 21% от анкетираните казаха обратното.

73% от гласувалите, които са наясно с цифровите валути, вярват, че сигурността не е въпрос на политичесни дарения, докато 23% изразяват загриженост.

Що се отнася до опасенията дали криптото в политическите кампании ще увеличи чуждестранната намеса в изборите в САЩ, 60% отговарят одобрително, при което демократите проявяват по-голямо безпокойство от другите групи.

Миналата година издадения от кампанията финансов доклад, наречен „Обществени нагласи и финансиране на кампаниите“, посветен на ролята на парите в политическата система. Според доклада обществеността като цяло е погрешно информирана за закона за финансирането на кампаниите, разкривайки, че само четири процента от американците знаят, че корпорациите не могат да направят пряк принос в кампаниите на кандидати за президент и конгрес.

Същото проучване установи, че „почти 90% от анкетираните отговарят на по-малко от три от петте фактологични въпроса правилно“. Според респондетите сумите на кампанията представителите на камарата са средно 5,8 млн щ. долара, докато статистиката показва, че средните разходи са 785 000 долара.

/изт. cointelegraph.com/

2018-10-30  

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути