Начало Полезно Sony разкрива „множество приложения“, едно от тях е безконтактен портфейл за криптовалути
Обратно

Крипто валути

Sony разкрива „множество приложения“, едно от тях е безконтактен портфейл за криптовалути

Изследователската група на японския технологичен гигант Sony обяви, че е създала безконтактен хардуерен портфейл за криптовалути във вторник, 23 октомври.

Все още безименното устройство, използва технологията „IC smart card”, популярна в Япония, за търговия с Bitcoin (BTC) или друга криптовалутна мрежа.

Предимствата, според разработчиците от Sony Computer Science Labs (SCSL), са свързани с необходимостта от прикрепване на портфейла към хост устройство чрез USB, както е и настоящия стандарт в индустрията.

„Освен това е възможно да генерирате и съхранявате сигурно частния ключ с изключително надежден модул за защита от фалшифициране в IC картата“, обяснява изданието.

Sony се присъедини към много мултинационални компании в експириментирането с блокчейн технология през последните години, създавайки решения и кандидатсвайки за патент, свързан с блокчейн хардуер.

Освен изпращането и получаването на криптовалута, най-новото предлагане на хардуерни портфейли е предназначено да включва многоцелеви приложения, твърди компанията.

„Тази хардуерна технология за криптовалутна карта на IC не само управлява частните ключове, използвани за транзакции и операции, но също така управлява частните ключове, използвани за други цели, например за разрешаване на използването на лична информация чрез блокчейн технология. Това е инфраструктурна технология с множество възможни приложения.“, добавиха още от Sony.

Не е известно кога ще бъде планирано масово внедряване на продукта.

/изт. cointelegraph.com/

2018-10-25

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути