Начало Полезно Таксите на Monero падат драстично благодарение на новия ъпгрейд
Обратно

Крипто валути

Таксите на Monero падат драстично благодарение на новия ъпгрейд

Таксите за транзакции в мрежата на monero са спаднали рязко след актуализацията на цялата система.

Намалението идва в следствие на активирането на дългоочакваната форма на криптография, наречена „bulletproofs”, за криптиране на неприкосновеността на личните данни.

Както съобщи Coindesk, новата технология има за цел да направи функционалността на мрежата на Monero по-гъвкава, като преструктурира проверката на поверителните транзакции.

Според данните, публикувани в BitInfoCharts, средните такси за monero паднаха от около 0.54 долара цента до около 0.021 долара цента от събота, което е 96% намаление.

Такава драматична промяна беше пресказана от разработчиците на Monero. „Мисля, че спокойно може да се твърди, че таксата за транзакция ще падне с около 95%“, сподели един от разработчиците през изминалата седмица. Също така каза, че намаляването на таксите може дори да бъде по-голямо, в зависимост от вида на транзакцията, която потребителите използват.

Заедно с „bulletproofs” системата, актуализацията се състои и от други функции, предназначени да подобрят неприкoсновеността на личните данни в платформата, както и нов код, който възпира производителите да изградят специализиран хардуер за копаене на monero.

Съществуват и прогнози, че спадът на таксите може да отвори вратата за допълнителни приложения за XMR. Основният разработчик „hyc” каза, че ъпгрейдът определено е направил понятието микроплащания по-значимо.

/изт. coindesk.com/

2018-10-22

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути