Начало Полезно Значителен спад на интерес сред големите крипто инвеститори
Обратно

Крипто валути

Значителен спад на интерес сред големите крипто инвеститори

В доклада ръководителят на отдела за проучвания на CoinShares Джеймс Бътърфил твърди, че притокът на големите инвеститорите влагащи пари в крипто продукти възлиза на $433 милиона за цялата 2022 г., което е най-ниското ниво от 2018 г. насам, когато той беше едва $233 милиона.

Това е 95% спад в сравнение с 2021 г., когато входящите потоци възлизат на малко над $9 милиарда и 93% спад в сравнение с 2020 г., когато те бяха на ниво от $6.6 милиарда.
 

Докладът на CoinShares специално следи активността в борсово търгувани продукти или инструменти за придобиване на експозиция към крипто продукти. Това включва фондове като Биткойн тръстът на Grayscale, около който притесненията не стихват или такива като Proshares. Те са популярен начин, който дава възможност на институционалните инвеститори да се включат в криптопазара, дори ако те или техните клиенти не се чувстват напълно комфортно да търгуват директно с подобни активи.

Въпреки че те представляват само около 1% от общия приток на Биткойн, Бътърфил отбеляза, че краткосрочните инвестиционни продукти са отбелязали приток от $108 милиона.

Неотдавна около подаването на заявление за обявяване в несъстоятелност от страна на FTX, Джеймс отбеляза, че притокът на средства към продуктите за къси инвестиции е достигнал нов рекорд.

 

Тогава той сподели, че притокът на краткосрочни инвестиционни продукти представляваше 75% от общия приток, което предполага, че като цяло настроенията са били силно негативни за класа активи. По онова време управляваните активи бяха на най-ниското си ниво от предишните 2 години – $22 милиарда.

Според последната актуализация активите държани в борсово търгувани крипто фондове са спаднали от $22.2 милиарда на $21.8 милиарда.

Източник: https://cryptodnes.bg/

 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути