Начало Полезно Cardano избързват с Vasil, предупреждава разработчик на блокчейна
Обратно

Крипто валути

Cardano избързват с Vasil, предупреждава разработчик на блокчейна

Съвсем наскоро Адам Дийн, един от най-известните разработчици на Cardano, предупреди, че тестовата мрежа на блокчейна е „катастрофално“ повредена поради наскоро открит бъг. 

Версия 1.35.2, която трябваше да бъде използвана за предстоящия хард форк Vasil, съдържаше критичен бъг, който беше открит, защото операторите на пулове за стейкинг бързаха да обновят основната мрежа, и това доведе до създаването на несъвместими форкове. 

Въпреки че уязвимостта беше открита, тестовата мрежа остава засегната поради факта, че повечето оператори на стейкинг пулове ъпгрейднаха възлите си до версия 1.35.2, за да симулират комбинаторно събитие за Vasil хард форка. 

Версията 1.35.3, която беше представена по-рано тази седмица, не е в състояние да синхронизира веригата и сега се тества на две нови тестови мрежи, които нямат никаква история на блоковете. Много членове на общността изразиха разочарованието си от техническите затруднения. 

Избързват ли Cardano с пускането на Vasil?

Разработчикът добавя, че би било „подценяване“ да се каже, че привидно прибързаното въвеждане го оставя с „тревожно усещане„. 

Той призова Input Output и главния изпълнителен директор Чарлз Хоскинсън да внедрят инструментариума, който би бил необходим за план за възстановяване след бедствие.

Обновяването, което първоначално беше планирано за края на юни, вече беше отлагано няколко пъти поради технически трудности. До момента около 14% от операторите на стейкинг пулове са надградили до версия 1.35.3 на възела, което е далеч под необходимия праг от 75%. 

В сряда Хоскинсън поиска от операторите да обновят своите възли до най-новата версия. Някои потребители призоваха IOHK да не бърза с обновяването само за да може Cardano да се конкурира с Етериум.

източник: https://cryptodnes.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути