Начало Полезно Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак
Обратно

Крипто валути

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

Общността на Acala предложи да изгори токени, за да помогне на своя стабилна монета да възстанови паритета на долара след атаката от изминалия уикенд.

Acala може да извърши изгаряне на монети

Acala може да извърши изгаряне на монети, за да възстанови стойността на aUSD до $1.

В предложение, публикувано на 15 август, членът на общността Dotverse предложи да се проведе референдум, на който да се реши дали да се изгори част от запаса от монети на aUSD.

Ако референдумът успее, той ще „изгори ефективно“ 1.3 милиарда aUSD, които са били погрешно изсечени, като върне тези средства в протокола Honzon. По същия начин ще бъдат изгорени и 4.2 милиона aUSD, които все още се намират в пула за награди iBTC/aUSD. Този ход ще „помогне за разрешаването на проблема с погрешното изсичане, ще възстанови обвързаността [на] aUSD и ще възобнови операциите на Acala„, се казва в предложението.

Изгарянето на монетата е получило предварителна подкрепа от общността. Някои потребители обаче изразиха желание за допълнителна информация, преди да вземат решение. Едно от лицата, участващи в проекта, Bette7, потвърди, че „се работи по по-нататъшно проследяване на повече средства„, които да помогнат при вземането на решения за възстановяване.

Хак на Acala

Acala беше експлоатирана вчера, 14 август, чрез уязвимост, която позволила на хакера да изкопае 1.3 милиарда aUSD ($1.3 милиарда). Той е разменил тези токени за различни криптовалути, включително за собствения токен на проекта ACA.

Тези събития доведоха до спадане на стойността на стабилната монета aUSD на Acala до почти нула. Освен това мрежата на Acala в момента е замразена.

Предвижда се Acala да служи като DeFi хъб за Polkadot, като aUSD ще функционира като де факто стабилната монета за Polakdot и свързаните с него блокчейн мрежи. В този смисъл е необходимо проектът да съживи своята стабилна монета, за да възобнови дейността си.

Acala не е първият стейбълкойн, който преживява голяма криза със загубата на паритет с долара тази година. Terra, чиято стабилна монета TerraUSD се срина през май, по подобен начин предложи изгаряне на монетата като отговор. Това и други решения обаче се провалиха и в крайна сметка активът остана на дъното.

източник: https://cryptodnes.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути