Начало Полезно Хард форкът Vasil на Cardano е отложен
Обратно

Крипто валути

Хард форкът Vasil на Cardano е отложен

Водещият разработчик на Cardano Input Output официално потвърди, че стартирането на хард форка Vasil е отложено за края на юли.

В неотдавнашна блог публикация Найджъл Хемсли, ръководител на отдела за доставки и продукти, каза, че дългоочакваното обновяване “не трябва да се прибързва”. 

Екипът от разработчици иска да се увери, че всичко ще бъде внедрено правилно, като подчертава, че качеството и сигурността са от “първостепенно” значение.    

Слуховете за забавянето започнаха да се разпространяват няколко дни преди официалното потвърждение.

Първоначално се очакваше, че събитието Hard fork combinator ще се проведе на 29-ти юни.

Според актуализирания график Input Output възнамерява да направи хард форк на тестето в края на юни. След това борсите за криптовалути и операторите на пулове за стейкинг ще разполагат с приблизително един месец за тестване на новия ъпгрейд. 

Приблизително 80% от платформите за търговия трябва да отговарят на изискванията, преди хард форкът да може да бъде пуснат в основната мрежа. 
 

Input Output подчерта, че нито един график не може да бъде "абсолютен". 

Според Хемсли хард форкът, който е кръстен на българския математик Васил Дабов, е най-сложната програма за разработка до момента.

Източник: https://cryptodnes.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути