Начало Полезно Луксозен автосалон в Лас Вегас приема плащания с биткойн
Обратно

Крипто валути

Луксозен автосалон в Лас Вегас приема плащания с биткойн

Vegas Auto Gallery забелязва приток на биткойн плащания сред бичия пазар.

Автокъща за луксозни автомобили в Невада съобщава за постоянно нарастване на плащанията с биткойн (BTC), свидетелство за бичия пазар, който в момента е в ход, тъй като все повече инвеститори преобразуват своите притежания в спортни автомобили от висок клас.

Vegas Auto Gallery, чийто инвентар включва марки и модели от Aston Martin, Bentley, Ferrari и Lamborghini, наскоро продаде два спортни автомобила от висок клас на клиенти, платили над 6 милиона долара в BTC. Както Wall Street Journal съобщава, собственикът Ник Доса казва, че приблизително 3% до 5% от приходите на представителството идват от транзакции с биткойн.

Дилърството не приема плащания с биткойн направо, а чрез BitPay, доставчик на плащания от трета страна. BitPay транзакциите уреждат плащанията на BTC в щатски долари при получаване. В случая с Vegas Auto Gallery за всички покупки на биткойн се прилага такса от 1%, която е еквивалентна на таксата за транзакция на BitPay.

Доса каза пред вестника, че дилърството му не е изложено на допълнителен риск, като приема плащания с биткойн. "Това е много лесна транзакция", каза той.

Въпреки че Bitcoin е критикуван за липсата на канали за плащане, BitPay е включил стотици хиляди търговци по целия свят, давайки на купувачите на Bitcoin много начини да похарчат своите BTC.

Lamborghini стана най-добрият символ на статуса по време на биткойн пазара през 2017 г. Неотдавнашният трафик към автогалерията на Вегас предполага, че богатите биткойнъри вече се разпадат след последния скок на цените.

Биткойн се върна до рекордно високи стойности в сряда, след като изчисти препятствието от 28 500 долара. Пазарната капитализация на криптовалутата мина 500 милиарда долара миналата седмица за първи път в историята.


/cointelegraph.com/

2020-12-30

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути