Начало Полезно Централната банка на Германия работи по блокчейн проект, но не е CBDC
Обратно

Крипто валути

Централната банка на Германия работи по блокчейн проект, но не е CBDC

Bundesbank изглежда приветливо флиртува с блокчейн технологията.

Според публично известие, публикувано в Приложението към Официален вестник на Европейския съюз, Ocean Protocol, сингапурска фондация с нестопанска цел, е наета за създаване на децентрализирана мрежа за германската Bundesbank.

Централната банка заяви, че протоколът Ocean, който е проект с относително ограничена известност, е избран най-вече защото те са единственият възможен изпълнител на работата, като се позовава на „липсата на сравними конкуренти“.

В публичното си известие Bundesbank обясни, че основната цел на проекта е да създаде „децентрализиран мрежов подход, който позволява на участниците постоянен, симетричен достъп до данни за реализиране на актуализации на статистиката в реално време, като същевременно запазва суверенитета на данните“.

Институцията очаква да работи ръка за ръка с протокола Ocean за изграждане на платформа за сигурно публикуване, прехвърляне и консумиране на публични и частни данни.

На 21 октомври Cointelegraph съобщи, че германската централна банка обмисля алтернативи на CBDC. Възможно е това съобщение да е първият ни поглед към това, което може да включва подобна алтернатива.

През юли протоколът на Ocean обяви, че ще разработи пилотен проект с производителя на Mercedes-Benz, Daimler AG.

/cointelegraph.com/

2020-10-30

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути