Начало Полезно Перу изучава крипто борси, за да измисли бъдещи закони
Обратно

Крипто валути

Перу изучава крипто борси, за да измисли бъдещи закони

Пандемията не спира законодателите на Перу да тестват начини за регулиране на криптоиндустрията.

Орган на перуанския регулатор заяви на 26 октомври, че проучванията, извършвани в момента на местни крипто борси, ще продължат въпреки пандемията COVID-19, тъй като страната търси начини за регулиране на националната криптоиндустрия.

Според местния вестник Gestion, началникът на звеното за финансово разузнаване на Перу (UIF) Серджо Еспиноса е посочил необходимостта от разработване на политиката зад криптовалутите в страната. Еспиноза го нарече „приоритет“:

„Една от темите, които не сме спрели, е диагностика - което се прави - за наличието и обхвата в Перу на така наречените виртуални активи, включително биткойн и други виртуални активи, които не са валути, но съществуват, търгуват и циркулират, така че е необходимо да се въведе регламент по въпроса. "

По време на участието си в IV Международен конгрес за съответствие и борба с корупцията, организиран от Асоциацията за съответствие на Word и Търговската камара в Лима, Еспиноса отбеляза липсата на познания от страна на Перу за криптосектора, наричайки го неизследвана територия.

По-нататък Еспиноса каза, че проучванията на местните крипто борси са започнали през август като част от дейностите на UIF, за да се събере достатъчно информация, за да се разберат бъдещите закони за крипто сферата в Перу.

Въпреки че надзорникът не предостави повече подробности за това кои обмени са били на радара на финансовия наблюдател, той коментира, че през септември са добавени допълнителни проучвания и повечето изследвания ще продължат между 19 и 22 работни дни „от подготовката на документите за уведомяване до издаването на окончателния доклад за резултатите от същия. “

Перуанските власти не са установили ясна позиция по отношение на криптовалутите, въпреки че пандемията COVID-19, както и в много други страни, е подхранвала развитието на блокчейн технологията в страната.

Неотдавна поглед към перуанската крипторегулация дойде от Конгреса на Република Перу, който на 22 октомври обнародва закон, който установява електронни платежни средства като обществена необходимост.

/cointelegraph.com/

2020-10-28

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути