Начало Полезно Предложеното на Тръмп за намаляване на данъка върху капиталовите печалби може да увеличи крипто печалбите
Обратно

Крипто валути

Предложеното на Тръмп за намаляване на данъка върху капиталовите печалби може да увеличи крипто печалбите

Предлаганото намаление на данъка върху капиталовите печалби може да бъде добра новина за търговците на криптовалути в САЩ.

Предложеното намаляване на данъка от президента на САЩ Доналд Тръмп може да бъде голяма печалба - или сравнително незначителна печалба - за криптовалутата, ако бъде приета.
 

На пресконференция в Белия дом по-рано тази седмица президентът Тръмп заяви, че администрацията му е много сериозно обмисля намаляване на данъка върху печалбата от капитал.

„Обмисляме също така  намаляване на данъка върху капиталова печалба, което би създало много повече работни места.“

Води се дебат относно степента на способността на президента Тръмп да постигне намаляване на данъците. Дългосрочната ставка на капиталовите печалби от 20% се ръководи предимно от Конгреса, така че за да постигне значително намаляване, той трябва да даде на законодателите си страна чрез преговори.

Алтернативно, изпълнителна поръчка може да се използва за намаляване на данъчните сметки в ход, известен като индексиране на капиталовите печалби към инфлацията. Именно там първоначалната покупна цена на даден актив се коригира, когато се продава, така че да не се плаща данък върху поскъпването, свързано с инфлацията, според Bloomberg. Това би било от много по-малка полза за търговците, тъй като крипто печалбите могат да направят CPI да изглежда незначителен.

Данъчното облагане в САЩ е минно поле. Американците са длъжни да отчитат печалби и загуби от всяка транзакция с криптовалута или когато печелят криптовалута чрез залагане, независимо дали са дали печалба или не.

/cointelegraph.com/

2020-08-13

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути