Начало Полезно Авиокомпания с продажби на билети чрез блокчейн за 1 млн. долара през юли
Обратно

Крипто валути

Авиокомпания с продажби на билети чрез блокчейн за 1 млн. долара през юли

Една от най-големите авиокомпании в Русия, S7 Airlines, казва, че платформата за билети, задвижвани от блокчейн, обработила над 1 милион долара продажби само през юли.

S7 заяви, че планира също да разшири обхвата на своята блокчейна операция и мрежа за продажби и обеща да „разгърне онлайн потенциала“ в платформата преди края на 2019 г. Също така S7 заяви, че броят на операциите, които обработва на нейната платформа „ нараства с всеки месец “, твърдейки, че от началото на 2019 г. е наблюдавано десетократно покачване на плащанията, извършени на блокчейн платформата.

В съобщение до пресата компанията добави, че технологията на блокчейн улеснява „агентите да работят директно с авиокомпанията“.

Авиокомпанията използва платформа Hytherledger Fabric, задвижвана от Ethereum, която съвместно разработват с голямата руска банка Alfa-Bank. Авиокомпанията твърди, че е продала първия си билет чрез блокчейн на платформата преди повече от година.

S7 казва, че платформата е позволила да свърже системата си за резервиране на билети с руската банкова система, да разшири платежните процеси и да намали изискваните документите, както и да предостави услуга за продажби „24/7“.

Също така S7 твърди, че е била първата авиокомпания в Русия, която е зареждала самолет, използвайки интелигентни договори, базирани на технологията на блокчейн, и работи съвместно с Алфа-Банк и Газпромнефт-Аеро, подизпълнителя на петролния гигант Газпром.

Страните твърдят, че използването на блокчейн технологията означава, че „процесът на дебитиране на средствата и прехвърляне на отчетни документи между доставчика на гориво и авиокомпанията отнема само 60 секунди.

/изт. cryptonews.com/

2019-08-13 

Публикувани наскоро

Енергийни разходи за копаене на криптовалута и съвети за спестяване

Добивът на криптовалута не е евтин, струва много енергия. Толкова много, че някои хора дори не си мислят, че си заслужава. Но ако разполагате със средствата и успявате да копаете биткойн или друга криптовалута успешно, има начини да намалите разходите за енергия и да копаете възможно най-евтино.

Крипто валути