Начало Полезно Преглед на криптопазара през 2019 г.
Обратно

Крипто валути

Преглед на криптопазара през 2019 г.

Ако има нещо, което научихме досега за криптомпазара след Биткойн манията през 2017 г. е, че той е силно променлив и непредсказуем. Въпреки че това, което прави криптовалутите недолюбвани на онези, които искат да направят по-безопасни инвестиции, всъщност направи много милионери за една нощ по целия свят.

# 1 Биткойн

Биткойн стартира и остава абсолютният крал на криптовалутите от самото си начало

Причина за това са:

*широко се използва за анонимни транзакции;

*в днешно време най-добрите сайтове за хазарт, които използават Биткойн се увеличават

*много известни магазини започнаха да приемат BTC за всички плащания.

Най-големият скок през 2019 г. се случи на 10 юли, когато 1 BTC струваше над 12 500 USD. Какво можем да очакваме от биткойн в следващия период? Подобно на времето досега, е невъзможно да се каже какво ще се случи с биткойн и кога. Но едно е сигурно, ще гарантирано вълнуващо!

# 2 Litecoin

Тъй като всички цени на криптовалутите са в голяма степен зависими от биткойн, това беше бурна и променлива година и за Litecoin. По отношение на цените Litecoin е доста по-малка отколкото биткойн: 1 LTC в момента струва около 90 USD. Това обаче не означава, че ще остане в областта на двуцифрената стойност завинаги. Повече от няколко пъти Litecoin премина над 100-те и остана там доста дълго време. Това се случи и през 2019 г.

# 3 Ripple

Въпреки че Ripple има най-ниската цена от всички криптовалути в нашия списък, това не означава, че нямат успешна година. Ripple, иначе наричана XRP, е започнала годината около 0,35 USD, след като сега постоянно е над 0,45.

Ripple видя най-големия скок на цените през май, подобно на други криптовалути, когато постави на пазара годишен рекорд на 0.45 USD. Сега Ripple е малко по-стабилен от другите криптовалути се отличава с по-ниска променливост. Очаква се цената на XRP да нарасне значително през годините тъй като все повече банки започват да го въвеждат като свой крипто механизъм.

# 4 Ethereum

Ethereum е друга мощна валута в крипто арсенала. Някога ETH беше втората най-ценна криптовалута след Bitcoin, но това се промени след като много нови валути влязоха на пазар. В момента Ethereum е с цена около 216 USD. В началото на годината ETH направи подобно пътуване с други криптовалути. След голямо потапяне от 420+ USD от август 2018 г., Ethereum падна до около 130 USD в началото на годината. Той започна да се възстановява дотогава, докато най-големият му пик беше на 27 юни при над 324 USD.

# 5 Либра (Нова криптовалута от Facebook)

Що се отнася до новите криптовалути, със сигурност може да се каже, че Либра определено е криптовалутата, която беляза 2019. Тя бе обявеня едва през юни и се очаква да стартира през 2020 г., но това разтърси до основата пазара на криптовалутите. Някои държавни органи вече започнаха да изразява опасения, че Либра ще нарушат твърде много финансовия пазар.

Очаква се, че Либра ще стартират около 1 GBP и всички потребители ще могат да я закупят през портфейла Calibra на Facebook. Както можете да видите, 2020 г. определено ще донесе много свежо вълнение в екосистемата на криптовалутите. Остава ни само да проследим напредъка на нашето любимо крипто, купувайте ниско и продавайте високо!

/изт. cryptonews.com/

2019-08-09 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути