Начало Полезно Партньори на Forbes с платформа за журналистика, базирана на блокчейн
Обратно

Крипто валути

Партньори на Forbes с платформа за журналистика, базирана на блокчейн

Международната бизнес медия Forbes си партнира с платформата Civil, основаваща се на блокчейн, за да публикува своето съдържание на децентрализираната мрежа, потвърди учредител на Civil пред Medium.

Според съоснователя на Civil, Мат Кулидж, Forbes интегрира софтуера на Civil в своята собствена система за управление на съдържанието (CMC). От началото на 2019 г. журналистите ще могат да качват данните си в мрежата на Civil, докато ги публикуват едновреммено в сайта на Forbes.

Американския бизнес бюлетин Forbes, основан през 1917 г. достига до повече от 120 млн. души в световен мащаб чрез своите основни и местни издания.

Според американския портал Axios, новият процес първоначално ще се прилага само за новини свързани с криптовалути. Ако oт Forbes сметнат експеримента за успешен, ще бъдат публикувани и други новости.

Forbes също ще разшири децентрализираните си решения в мрежата на големите сътрудници. Чрез използването на „smart contracts” авторите на Forbes могат да качват статиите си в Forbes’ CMS и след това да ги споделят на други платформи като Linkedln и Medium.

Според Coolidge, Forbes планира също така да „ експериментира с нови методи за ангажиране на читателите“. Също така заявяват, че използването на децентрализирана платформа може да помогне на медиите да гарантират, че никоя трета страна не може да премахне или промени съдържанието.

Civil си партнираше с голямата медиина агенция Associated Press (AP). Глобалната медийна агенция планира да използва блокчейн за интелектуални права, да проследява използването й и да подкрепя етичната журналистика.

/изт cointelegraph.com/

2018-10-11 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути