Начало Полезно Kлиенти на BlackRock ще търгуват с крипто директно през Coinbase Prime
Обратно

Крипто валути

Kлиенти на BlackRock ще търгуват с крипто директно през Coinbase Prime

Борсата за криптовалути Coinbase обяви партньорство с BlackRock, което ще позволи на институционалните клиенти на компанията за управление на активи да използват нейната услуга за директно закупуване на криптовалута.

Партньорството ще предостави на клиентите на Aladdin, софтуера за управление на портфейли на BlackRock, директен достъп до крипто чрез Coinbase Prime, институционалната инвестиционна услуга на борсата. Coinbase ще предоставя услуги като крипто търговия, попечителство, основни брокерски услуги и възможности за отчитане на клиентската база на Aladdin чрез партньорството.

"Нашите институционални клиенти все повече се интересуват от възможностите за експозиция на пазари на цифрови активи и се фокусират върху това как ефективно да ги управляват", каза Джоузеф Чалом, глобален ръководител на стратегическите екосистемни партньорства в BlackRock, в официално изявление. "Тази свързаност с Aladdin ще позволи на клиентите да управляват експозициите си към биткойни директно"

Партньорството с BlackRock е още едно потвърждение за потенциалът на блокчейн и цифровите активи, който виждат институционалнтие инвеститори в тях. Освен това е и оценка за репутацията и технологията на Coinbase, които бяха леко наранени покрай срива на криптовалутите, но и заради сигналите, че бивши мениджъри са участвали в схеми за търговия с вътрешна информация.

Към второто тримесечие на тази година BlackRock управлява активи на стойност 8.5 трилиона долара, а нейната инвестиционна платформа Aladdin има повече от 200 институционални потребители.

Акциите на Coinbase се повишиха с повече от 16% в четвъртък след съобщението. Това се случва след повече от 60% спад на акциите на компанията през последните шест месеца.

Това също идва на фона на период на несигурност за биткойн и други криптовалути. Последните няколко месеца видяхме "крипто зима", като общият пазар загуби приблизително $2 трилиона стойност, въпреки че напоследък имаше възстановяване. В края на миналата година излизането на платформата н фондовата борса за кратко я оцени на 100 млрд. долара и даде още един стимул за бум в цената на биткойн до над 60 хил. долара. Днес пазарната стойност на Coinbase е малко под 20 млрд. долара.

В изявлението си Coinbase посочват, че тяхната услуга е "най-надеждният мост към криптоикономиката", предлагайки практики за сигурност, застраховка и съответствие на институциите, за да осигурят безопасен достъп до крипто пазарите.

източник: https://www.capital.bg/

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути