Начало Полезно Бутерин „изгуби“ 460 млн. долара, общността предлага помощ
Обратно

Крипто валути

Бутерин „изгуби“ 460 млн. долара, общността предлага помощ

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изглежда е загубил повече от 460 млн. долара, поради спада на цените с повече от 90% от най-скъпите стойности на Етериум през януари. Сега общността (саркастично) му предлага дарения, тъй като в портфейлът му понастоящем има около 40 млн. долара на текущата цена на ETH.

По времето на рекордно скъпите цени на криптовалути, портфейлът на Бутерин държеше около 375 000 ETH. Оттогава той не е вкарвал значителни суми, но е изпратил общо 20 000 ETH, от които 10 000 преди три дни. Изключвайки тази сума, портфейлът му възлиза на около 514 млн. долара на 13 януари, когато цената на ETH е около 1 448 долара. Сега, когато ETH възлиза на 114 долара, портфейлът струва около 40 млн. долара.

Въпреки това, през септември Етериум е обявен за най-изгодната първоначална оферта за койни. Сега възвращаемостта на инвестициите за 3 години възлиза на 12 541 %, според данните на Messari.io.

Оригиналният пост на Reddit нарече случая „най-силния захват“, но други бързо го поправиха: „Най-силният захват е този, който е загубил 90 % и все още се държи здраво, а не милионер, чиято печалба е +10 000 %“, пише потребител. Въпреки това, основната същност на коментарите беше саркастична оферта за помощ: „Бедният човек притежава само 37 млн долара сега :( , как мога да даря за да му помогна?“. „Изпратете му 0.5 ETH и той ще ви изпрати 5 по-късно,“ отговори друг потребител, като се позова на добре познатото оформление на измама в Twitter.

Бутерин преди това е разкривал собствеността си в ETH, когато е извикан от америкаснкия икономист Нуриел Рубини, познат като д-р Дуум, който пише в Twitter: „Никога не съм държал повече от 0,9% от всички ETH и моето състояние никога не е било и близко до 1 млрд. долара.“

/изт. cryptonews.com/

2018-11-26 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути