Начало Полезно Криптовалутите имат бъдеще, но се нуждаят от институционална инвестиция, според доклад на KPMG
Обратно

Крипто валути

Криптовалутите имат бъдеще, но се нуждаят от институционална инвестиция, според доклад на KPMG

Базираният в Холандия одитор на „Голямата четворка“ KPMG направи положителен отчет за криптовалутите. В доклада се твърди, че институционалните инвеститори трябва да се присъединят към крипто индустрията, за да може да реализира своя най-голям потенциал.

Докладът, наречен „Институционализация на криптоактивите“, се фокусира върху това защо и как институционалните инвеститори трябва да влязат в криптовалутите, заедно с предизвикателствата, пред които е изправен процесът и при какви обстоятелства криптото може да стане „пълноправен клас активи“.

„Институцуонализирането представлява мащабното участие на банките, брокерите, борсите, доставчиците на платежни услуги и други субекти в екосистемата на световните финансови услуги в криптовия пазар. Смятаме, че това е необходима следваща стъпка за криптото да се създаде доверие и мащаб.“, твърдят авторите на доклада.

Според KPMG криптото има голям потенциал и си струва да му се обърне внимание.

„През 2018 година виждаме вълна от нови участници на пазара, като платформи за сигурност на койни, различни ICO-та и дори установени институции за финансови услуги, които пускат на пазара крипто продукти. Криптоактивите вече не могат да бъдат игнорирани.“, продължава доклада.

Излизането на този доклад съвпадна с внезапното намаляване на цените на всички големи криптовалути, отчасти и в резултат на несигурността за бъдещето на Bitcoin Cash, който понастоящем е четвъртият най-голям крипто актив по пазарна капитализация.

/изт. cointelegraph.com/

2018-11-19 

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути