Начало Полезно Италианска банка ще предлага биткойн услуги за търговия на 1,2 милиона клиенти
Обратно

Финанси

Италианска банка ще предлага биткойн услуги за търговия на 1,2 милиона клиенти

Възможно ли е избухването на коронавирус да бъде удар, който да задвижи традиционния банков сектор и криптовалутния сектор заедно?

В Италия има предположения, че това вече е така, като Banca Sella се готви да пусне услуги за търговия с биткойн на много от своите клиенти за мобилно банкиране.

Плановете на банката включват използване на мобилната й платформа за мобилно банкиране Hype от 1,2 милиона потребители, за да позволи на клиентите да създадат биткойн (BTC) портфейл в банката, да купуват и продават BTC и да запазят пълен контрол върху своите дялове - без да използват борси.

Центърът за поддръжка на Hype написа:

„Услугата в момента е в бета-тестване за малка група клиенти от Hype Plus [premium]. След няколко дни тя ще бъде достъпна за всички клиенти. “

Тъй като нацията e блокирана, клиентите на банките намират за  все по-трудно да изпращат или получават средства от конвенционални финансови доставчици - фактор, който може да изпрати много хора да търсят решения, захранвани от криптовалути като биткойн.

В своите рекламни материали банката заяви, че създаването на биткойн портфейл е "напълно безплатно" и включва само "четири стъпки".

Въпреки това, банката постави търговски тапи на новите си услуги - с подредени дневни и годишни ограничения за продажби и закупуване.

Клиентите на Hype Start (основна сметка) ще могат да купуват и продават максимум 2700 щатски долара годишно, докато курсовете за купуване и продажба на притежателите на Plus и Premium са ограничени до около 54 000 щатски долара годишно.

Според изследванията на Mediobanco от 2016 г. Sella е 20-ата по големина банка в Италия. Основана е в края на 19 век в Биела, Северна Италия.

/cryptonews.com/

2020-03-21

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути