Начало Полезно Toyota и Securitize са разработили Blockchain ID платформа
Обратно

Крипто валути

Toyota и Securitize са разработили Blockchain ID платформа

Създателя на автомобили Toyota изглежда има желание да разшири обхвата на своите блокчейн операции - с нова лична платформа за самоличност и идентификационен номер на превозното средство, която вече е напълно тествана и потенциално готова за пускане на пазара.

През април миналата година Toyota Group, която също включва финансови услуги и R&D начинания, стартира кръстосана група Toyota Blockchain Lab.

В съобщение за печата стартираният в Токио блокчейн BUIDL, филиал на американската платформа за маркери за сигурност Securitize, заяви, че успешно е завършил тестване на новата платформа - във връзка с гореспоменатата Toyota Blockchain Lab.

Стартъпът, който е собственост на платформата за сигурност Securitize, казва, че платформата за личен идентификационен номер може да се използва от корпоративни организации като самата Toyota Group за управление на точки и ползи за служители, както и издаване на цифрови сертификати.

Междувременно платформата за идентификация на превозното средство може да се използва за управление на регистрация на превозни средства, записи за поддръжка, записи на собственост и други.

Японският финансов гигант SBI Holdings - сега основен играч в света на криптовалутите - направи неразкрита „седемцифрена“ инвестиция в Securitize през ноември миналата година, месец преди последната да придобие BUIDL.

BUIDL е създадена през 2018 г. и казва, че „подкрепя няколко проекта за маркери за сигурност в Япония, като постоянно увеличава приходите си и командва голям пазарен дял от създаването си“, в съобщение за пресата, споделено по-рано с Cryptonews.com.

Междувременно Toyota показа значителна готовност да следва бизнес модели, свързани с блокчейн. Компанията по-рано заяви, че използването на блокчейн технологията в инструменти за купуване на цифрови реклами за намаляване на измамите е довело до увеличаване на трафика на уебсайтове с 21%.


/cryptonews.com/

2020-03-18

Публикувани наскоро

Binance трябва да плати глоба от $4,3 милиарда за изпиране на пари

Като част от споразумение за признаване на вината, плащането на 4,3 милиарда долара на крипто борсата Binance (BNB-USD) беше одобрено от съдия – което го прави едно от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ – според доклад на Bloomberg.

Крипто валути